Hold av datoen 16. oktober 2019 – da går årets IT-Sikkerhetskonferanse av stabelen. Caledonien er booket, og planleggingen av årets IT-Sikkerhetskonferanse er nå i gang. Vi har gleden av å meddele at Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde kommer på årets konferanse!

Årets tema er beredskap og samfunnssikkerhet – hvordan kan de store aktørene innen samfunnssikkerhet, beredskap og krisehåndtering samarbeide for å utvikle nye løsninger basert på bruk av kunstig intelligens og annen ny teknologi?

Vi tar gjerne imot innspill på foredragsholdere, både lokale og nasjonale, ta kontakt med Otto Isaksen på otto@digin.no.

PÅMELDINGEN TIL IT-SIKKERHETSKONFERANSEN ER LUKKET.

Billettsalget har enda ikke startet - men følg med, for dette vil du ikke gå glipp av!

Fjorårets tema på IT-Sikkerhetskonferanse handlet om sikkerhet innenfor de høyaktuelle temaene: Internett of Things, Big Data og kunstig intelligens (AI). Det er stadig et økende fokus på IT-Sikkerhet og måten å drive business på vil gjennomgå store forandringer på grunn av den enormt raske teknologiutviklingen.

Digin fikk tak i noen av de fremste foredragsholderne innen kunstig intelligens, IoT (internet of things) og Big Data, som fortalte deltakerne hvilke muligheter teknologien vil gi for nye forretningsområder, og ikke minst- sikkerheten rundt disse mulighetene.

  • Sted: Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand
  • Dato: 16. oktober 2019
  • Tidspunkt: Kl. 10.00 - 16.00
  • Medlemspris: 900,- eksl. mva
  • Pris ikke-medlem: 1800,- eksl. mva

Fjorårets foredragsholdere

stefan.jpg

Stefan Hyttfors

Futurist/ foredragsholder, Hyttfors

Stefan Hyttfors er en anerkjent futurist, forfatter og global foredragsholder. 

Stefan har bakgrunn som journalist og økonom, i dag er han en av Europas ledende stemmer om disrupting teknologier, atferdsendring og neste generasjons lederskap.

Tillit er fremtidens valuta

Visjoner om fremtiden handler ofte om revolusjonerende teknologi, men i en verden der informasjon er vanlig og hierarkier utfordres av desentraliserte nettverk, blir tillit stadig viktigere. Kanskje vi må fokusere mindre på teknologi og mer på mennesket. Hva vil vi med teknologi og hvordan ser vår visjon for en menneskelig fremtid ut?

Kunstig intelligens, digitalisering og automatisering hjelper oss med å skape mer med mindre, noe som er nødvendig fra et bærekraftig perspektiv. Men bærekraft handler ikke bare om miljøet, vi må også ha en bærekraftig økonomi og et bærekraftig samfunn der store hull er et voksende problem.

Vi er i begynnelsen av en ny epoke, og mange av selskapene vi skal snakke om om bare ti år har ikke engang startet. Risikoen for å være utdatert raskt har aldri vært mer tydelig, men mulighetene for de som ser dem har aldri vært større.

Les mer om Stefan Hyttfors her.

Portrett_295_.jpg

Ragnhild K. Buch

Forretningsutvikler, Schibsted

Ragnhild K. Buch har bakgrunn i sosialantropologi og entreprenørskap, og jobber nå som forretningsutvikler i Schibsted Media. Jobbet med IT sikkerhet av brukerdata for Schibsted under GDPR arbeidet det siste året. 

Som et av Norges største mediekonsern, hvordan sikrer Schibsted brukerdataen vi sitter på? Hvordan kan jeg som leser av FVN vite at dere ikke selger min data til tredjepart? Kan jeg som leser bestemme hva dere skal bruke av min personlige informasjon?

Rolv_hauge_3_mod4_1200x1600.jpeg

Rolv Hauge

Ansvarlig for Telco Security, Telenor

Rolv R. Hauge er leder av Telco Security i Telenor Norway. Rolv er utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har hatt stillinger i Telenor Norge innen IT-, service- og risikostyring, før han fullt satset på IT-sikkerhet i 2010.

IoT Usikkerhet
I diskusjonen om temaet IoT går Rolv R. Hauge gjennom den nåværende tilstanden for IoT-sikkerhet, noen relaterte grunnleggende problemer og deres drivere, IoT-kommunikasjonssikkerhetsutfordringer og -alternativer, samt viktige hensyn knyttet til IoT-distribusjoner .

Hans Erik bilde 141014.jpg

Hans Erik Karsten

Daglig leder, IntSpo AS

Hans Erik Karsten er daglig leder i IntSpo som leverer intelligente sporingsløsninger. Han har jobbet med sporingsløsninger siden 2008. I 1991 var han med på å introdusere 2G i Telenor og i 2006 var han som forskningsdirektør med på introduksjonen av 4G. Han har vært gjesteforeleser på NTNU på mobilnett, og har vært ansvarlig for Huawei sin innovasjonslab på Fornebu.

«IoT sikkerhet – hva nå?»

Med fremveksten av et stort antall IoT dingser/ting er det essensielt at ikke sikkerhet kommer i bakleksen. IoT kan bli utsatt for digitale angrep så vel som fysiske endringer.

Utfordringene står i kø i forhold til at noe kan utgi seg for å være noe annet enn det det er, man-in-the-middle, angrep som tømmer batteriene, veldig enkle prosessorer med begrensede muligheter for sikring, og veldig enkle operativsystemer med sine begrensninger.

ac249_5.jpeg

Frank Tuhus

Løsnings arkitekt innenfor IoT og smart city, Cisco

Hvordan Innhente, sammenkoble, transportere og prosessere data fra IoT sensorer på en trygg og sikker måte. Data fra sensorer må transporteres til en eller flere applikasjoner hvor det genereres verdi, enten i egne servere og applikasjoner eller i skybaserte tjenester.

robby.jpeg

Robby Peralta

Ansvarlig- Cyber Security, IBM Norge

Robby Peralta er ansvarlig for security software hos IBM Norge. Han vil gi oss en oppdatering på AI innenfor sikkerhetsdomenen. Både "good guys og bad guys" har begynt å ta i bruk maskin og selv-lærings mekanismer i deres arbeid, og Robby skal presentere noen av de interessante bruksområder som finnes i dag.

Robby lover å komme med noen tips på hva bedrifter og offentlig organisasjoner kan gjøre for å imøtekomme en fremtid med mer automatiserte angrep, samt hvordan sikkerhets-teamet bør involvere seg i AI initiativer internt i bedriften. 

AI i sikkerhetsverden - good for the good guys, but better for the bad guys?

AI har blitt et buzzword i dagens samfunn og mange venter fortsatt i spenning på hvordan det skal brukes til å skape nye verdier på en enda mer omfattende skala. Nesten alle av de store sikkerhets-leverandørene har introdusert AI inne i sikkerhetsløsningene deres, men hva med the bad guys, hva har de implementert inn i deres prosesser? Hva skal du gjøre for å forberede organisasjonen din mot en fremtid der intelligente automatiserte trusler rår?

IMG_0097s&c.jpeg

Matt Walmsley

EMEA Direktør, Vectra

Matt Wamsley er en ettertraktet foredragsholder fra Storbritannia som skal gi oss en introduksjon til hvordan man generelt kan anvende AI for cybersikkerhet. I tillegg kan han fortelle litt om problem/ solution/ case study i forhold til Vectra. Les mer om Vectra her.

Matt har over 25 års erfaring med å hjelpe organisasjoner til å distribuere og sikre nettverksinfrastrukturen innad i bedriften etter å ha jobbet i en rekke konsulentenfirmaer. Han har også hatt tekniske markedsroller for globale teknologibedrifter som Endace, Hewlett Packard og 3Com. Matt er en selvbetjent "network guy" som kom til Vectra med et oppdrag for å hjelpe organisasjoner til å forandre sine sikkerhetsresponsegenskaper ved å bruke AI-drevne avanserte og automatiserte løsninger for å oppdage trusler og  forbedre  sikkerhetsaspektet. Matt er basert i Storbritannia, og har en mastergrad i bedriftsøkonomi.

Vectra er verdensledene innenfor å tilføre AI i kampen mot å oppdage og jakte etter cyber-angrep. Vectra samarbeider med SecureLink som er størst i Europa og markedsledene leverandør av produkter, kompetanse og tjenester inennfor Cyber Security. Les mer om SecureLink her.

Tor Aanonsen2.png

Tor Øvstedal Aanonsen

Avdelingsleder Stordata og Analyse, Agder Energi

Agder Energi jobber med å håndtere store datamengder fra en rekke sensorer, målere og systemer. Hvordan lagres og sikres disse og hvilken verdi kan Agder Energi og eventuelt andre få ut av dette?

hofftwitter.jpg

Per Morten Hoff

Konferansier,

Vi har vært så heldig å få Per Morten Hoff til å lede konferansen.

Per Morten Hoff har gjennom 28 år bygget opp og vært generalsekretær i IKT-Norge. Få om noen har gjennom så mange år fulgt IT-næringen så tett som Hoff. Hoff har i tillegg sittet i en rekke regjeringsoppnevnte utvalg og komiteer og også innehatt styreverv i europeiske IT-organisasjoner. Hoff driver i dag sitt eget konsulentfirma Maktens Korridorer AS og er i tillegg styreleder i flere norske selskaper deriblant AI-selskapet Anzyz med base i Grimstad. 

Fjorårets Program

10:00 - 10:25

Insjekk og mingling

10:25 - 10.30

Velkommen og introduksjon av konferansier Per Morten Hoff

10.30 - 11.15

Keynote, Stefan Hyttfors

Stefan Hyttfors AB

11.15 - 12.00

Lunsj

12:00 - 12:25

IntSpo

Hans Erik Karsten, daglig leder.

12:30 - 12:55

Cisco

Frank Tuhus, løsningsarkitekt innenfor IoT og smart city.

13:00 - 13:25

Telenor

Rolv Hauge, Head of Telco Security.

13:25 - 13:40

Pause, mingling

13:40 - 14:05

Schibsted

Ragnhild K. Buch, Forretningsutvikler.

14:10 - 14:35

Agder Energi

Tor Øvstedal Aanonsen, Avdelingsleder Stordata og Analyse

14:40 - 15:05

IBM

Robby Peralta, ansvarlig for Cyber Security.

15:10 - 15:55

Vectra / Securelink

Matt Walmsley, EMEA Director of Security, Vectra

15:55 - 16:00

Avslutning

Samarbeidspartnere