16. oktober 2019 går årets Sikkerhetskonferanse av stabelen. Caledonien er booket, og planleggingen av årets IT-Sikkerhetskonferanse er godt i gang. Vi har gleden av å meddele at Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde kommer på årets konferanse!

Årets tema er beredskap og samfunnssikkerhet – hvordan kan de store aktørene innen samfunnssikkerhet, beredskap og krisehåndtering samarbeide for å utvikle nye løsninger basert på bruk av kunstig intelligens og annen ny teknologi?

PÅMELDINGEN TIL SIKKERHETSKONFERANSEN 2019 ER ÅPEN!

  • Sted: Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand
  • Dato: 16. oktober 2019
  • Tidspunkt: Kl. 10.00 - 16.00
  • Medlemspris: 900,- eksl. mva
  • Pris ikke-medlem: 1800,- eksl. mva

Foredragsholdere - flere kommer!

SK_ingvil_smines_tybring_gjedde.jpg

Ingvil Smines Tybring-Gjedde

Samfunnssikkerhetsminister, Justis- og beredskapsdepartementet

Ingvil Smines Tybring-Gjedde har ansvar for samfunnssikkerhet, beredskap og polarområdene.

Samfunnssikkerhet og digital sikkerhet viktige områder for regjeringen, og for første gang i historien er det nå en egen samfunnssikkerhetsminister. Feltet er fremdeles en del av Justis- og beredskapsdepartementet, og Tybring-Gjedde har en samordningsrolle og pådriveransvar for samfunnssikkerhet i sivil sektor. At digital sikkerhet inngår i porteføljen gjør at det nå må sees i sammenheng med samfunnssikkerhet generelt - som Tybring-Gjedde vil belyse under årets Sikkerhetskonferanse. 

SK_SansLondon0788.jpg

Chris Dale

Leder for Cyber Security, Netsecurity AS

Hvorfor er det lett å være en hacker? Hvordan tjener cyberkriminelle penger på oss, og hvor mye tjener de? Hva gjør IOT med det generelle sikkerhetslandskapet, og er hva slags fremtid ser vi på? Dette er noen av spørsmålene vi skal svare på i Chris Dales presentasjon.

Sammen med sin sikkerhetskompetanse har Chris Dale bakgrunn innen programmering, systemadministrasjon og styring. Hans brede erfaring hjelper absolutt mye når han jobber i sikkerhetsbransjen. Utenfor dagjobben underviser Chris også på SANS Institute, først og fremst klassen "Hacking Techniques, Exploits & Incident Handling". Chris har blitt omtalt flere ganger i nyheter og media, og er ofte å se rundt å snakke på konferanser, eller mingler seg på arrangementer i sikkerhetsbransjen.

 

SK_ALEXANDERSNOSSUM.png

Alexander Salveson Nossum

Leder digitalisering og innovasjon - Datavarehus, Norkart

Geografisk IT har utviklet seg til å være et fundament i et spekter av ulike bransjer og anvendelser. Tidligere har fagfeltet vært satt likhetstegn med «kartet». I dag og fremover er det likhetstegn med beredskapsanalyser, bærekraftig byutvikling og sikker infrastruktur og eiendomsutvikling. I dette innlegget vil Alexander introdusere deg til fagfeltet og bransjen Geografisk IT gjennom konkrete eksempler på hvordan næringsliv og offentlig benytter dette i dag. Vi skal også se fremover på potensialet til digital, bærekraftig beredskap når ulike bransjer, aktører og teknologi jobber sammen.

Alexander jobber som ansvarlig for digitalisering og innovasjon i Norkart med solid erfaring fra å jobbe som utvikler, CTO og fagleder. Han har en bakgrunn fra NTNU og holder en PhD i Geografisk IT. Et firma som vokser på geografisk datamegling, analyser og SaaS-tjenester. Norkart har i dag Norges største samlede geografiske datavarehus med kunder som Gjensidige, Finn.no, 1881, Amedia, Evry – samt en rekke offentlige og private bedrifter.

SK_Ole-Tom_microsoft.jpg

Ole Tom Seierstad

National Security Officer, Microsoft Norge

Ole Tom har jobbet i Microsoft siden 1990 og har hatt flere ulike roller. De siste årene har han fokusert på sikkerhet og problemstillinger rundt dette. Ole Tom sitt foredrag handler om hvordan bruk av sky og kunstig intelligens kan sikre hverdagen i et stadig større trusselbilde. Microsoft bruker AI for å beskytte sine kunder, og løsningen øker både sikkerheten og forutsigbarheten. Ole Tom skal ta for seg internasjonale eksempler, både innen IOT, Azure IOT hub, Azure Sphere og sikkerhet på endepunkt (sensor/egde). 

SK_Fredrik Grindland.png

Fredrik Grindland

Senior rådgiver/prosjektleder og Certified ISO 27005 Risk Manager, Bouvet Norge AS

Selv om det jobbes kontinuerlig med å sikre kritisk infrastruktur, må alle være forberedt på å bli rammet av hendelser hvor alle IKT løsninger går i svart. Det er også viktig å erkjenne at vi alle har en rolle i de digitale verdikjedene, hvor hendelser hos oss vil kunne påvirke andre i verdikjeden. Hendelser kan skyldes naturkatastrofer som nedbør, flom og ras. Men det er større sannsynlighet for hendelser skyldes cyberkriminalitet ett eller flere steder i de lange og komplekse digitale verdikjedene.

Basert på arbeid i Agder og resten av landet, vil det beskrives aktuelle sikkerhetshendelser og trusselaktører. Det vil også deles erfaringer fra sikkerhetsgjennomganger i private og offentlige virksomheter med eksempler på tiltak for å redusere risiko og for å redusere effekten av sikkerhetshendelser.

Foredraget blir holdt av Fredrik Grindland, Senior rådgiver/prosjektleder og Certified ISO 27005 Risk Manager i Bouvet Agder.

SK_scott.jpg

Scott Basgaard

Tech Lead, Intoto AS

Scott Basgaard er partner og ansvarlig for utvikling av plattform og teknologi i Intoto. Han har lang erfaring fra internasjonale webprosjekter, og forlot jobb i Time Magazine/NYC for kjærligheten i Norge. Han har vært med å utvikle en rekke anerkjente plattformer som WordPress/WooCommerce, etablerte WordCamp Norway og har nå konvertert kunnskap og erfaringer til å være med å gjøre verden til et bedre sted, ved å tilby bedre innsikt rundt oss gjennom meningsfull data.

Scott deler sine beste fremgangsmåter og viktige takeaways for "real time data flow architecture" og likhetene fra hans mangeårige erfaring innen bedriftsweb og e-handel. Scott sitt foredrag vil belyse hvordan teknologi innenfor beredskap henger sammen med blant annet kraftverk og kommuner for å løse utfordringer.

Program kommer

Samarbeidspartnere