«Hjelp, jeg blir hacket!»

Årets Sikkerhetskonferanse handler om hacking. Hvorfor blir du hacket? Hva er konsekvensene? Hvordan finner du ut at man har blitt hacket, og ikke minst, hva kan man gjøre for å unngå det?

Årets program er det sterkeste programmet vi noen gang har hatt på Sikkerhetskonferansen. Vi har hentet inn foredragsholdere fra lokale så vel som internasjonale for å få bredde i programmet.

 • CGI.jpg
 • IBM2.jpg
 • NetSec.png
 • Noroff.png
 • telenor.png
 • Brandsdalgroup.png
 • Sted: CoWorx, Markensgate 8
 • Dato: 11. oktober 2017
 • Medlemspris: 750,- eksl. mva
 • Pris ikke-medlem: 1500,- eksl. mva
 • Studentpirs: kr 100

Foredragsholdere

Grandehagen2.png

Kjell Grandhagen

Tidl. sjef for Etterretningstjenesten, pensjonert generalløytnant i Hæren og nå spesialrådgiver, DNB

Kjell Grandhagen er årets key note foredragsholder og skal holde foredrag om utviklingen i det digitale rom, cybertrusler og ledelseshåndtering av IT-sikkerhet

me (1).jpg

Robby James Peralta

Business Partner Manager, IBM Security

Volumet av sikkerhets trusler overstiger kapasiteten til selv de dyktigste sikkerhets eksperter, og organisasjoner drukner i et hav av logginformasjon som vokser like raskt som trusselen på hacking. Mange organisasjoner må daglig få oversikt over mange tusen sikkerhetshendelser og de færreste har kompetanse og ressurser til å ligge i forkant, hva gjør man?

IBM Kognitiv SOC er den plattformen som bygger Watson for Cyber Security. Watsons unike evne til å forstå og lære om sikkerhetsaspekter og trusler gir nye muligheter. Ved å lære Watson om strukturert og ustrukturert sikkerhets kunnskap (inkludert upresist språk som finnes i f.eks. blogger, artikler, rapporter etc.) Watson for Cyber Security forsterker og forenkler sikkerhetsanalytikernes evne til å ligge i forkant av et sikkerhetsangrep. 

BrandsdalSpeaker.jpg

Dag Øyvind Godtfredsen

IT Director, Brandsdal Group

Lokalt eid gigant innen netthandel som opererer i mange land og lagrer millioner av opplysninger hver eneste dag. Men hvordan sikrer de seg i praksis mot hacking?

Gunnar Ugland.jpg

Gunnar Ugland

Manager, Telenor Security Operation Centre at Telenor Norge AS

Telenor Security Operations Center gjør sikkerhetsovervåking internt for Telenor i og utenfor Norge samt for eksterne kunder.
I presentasjonen vil de dele fra sine observasjoner de siste årene.

Chris privat-2.jpg

Christopher Kiønig

Key Account Manager, Watchcom

Oppdatering på trusselbilde

Watchcom vil i sin presentasjon ta for seg utviklingen i trusselbilde vi står overfor i dag. Foredraget vil fortelle om trender, trussel aktører og hvilke motivasjonsfaktorer som ligger bak hacker-angrep.

Christopher Kiønig har 20 års erfaring fra informasjonssikkerhetsbransjen, og holder jevnlig foredrag på forskjellige konferanser og fora.

LenaCGI.jpg

Lena Marthinsen

Business developer Cyber Security, CGI

Ved hjelp av et analyse- og overvåkningssystem vil vi kunne sikre bedriften din mot trusler og uønsket aktivitet. Alt fra malwareinfeksjoner til mer uvanlige og avanserte trussler vil ved hjelp av våre avanserte korrelasjonsmekanismer og systemintergrasjoner identifisere og logge. Nettverksovervåkningsløsningen fra oss vil rapportere hendelser som umiddelbart kan håndteres av intern eller ekstern IT-avdeling. Med utgangspunkt i dette vil en detaljert rapport genereres med relevant sikkerhetsinformasjon og statistikk. Innholdet i rapporten vil enkelt kunne konfigureres for å gjøre rapporten så presis og relevant som mulig for den gjeldende bedriften.

ChrisDale.jpg

Chris Dale

Head of Penetration Testing & Incident Response, NetSecurity AS

Virus av ymse slag tar til stadighet over datasystemene våre. Hvor kommer de fra? Hvilken historie har dem? Hvordan har de utviklet seg, og hvordan kommer de til å bli? Bli med når Chris viser oss en den interessante evolusjon av malware, hvordan de har blitt brukt til å ta over datasystemer, og hvordan fremtiden ser ut til å bli

krs_nuc_iain_sutherland.jpg

Iain Sutherland

Professor, Digital Etterforskning, Noroff

Iain Sutherland er professor innen digital etterforskning ved Noroff. Han vil fortelle om trusler og svakheter relatert til mulig hackerangrep og daglige aktiviteter samt utdanningstilbud Noroff tilbyr innen IT-sikkerhet

Program

09:45

Registrering og kaffe

10:15

Kjell Grandhagen

Tidligere sjef for Etterretningstjenesten, pensjonert generalløytnant i Hæren og nå spesialrådgiver i DNB

11:15

Lunsj

12:00

Watchcom

Christopher Kiønig - Key Account Manager

12:45

NetSecurity

Chris Dale - Head of Penetration Testing & Incident Response

13:10

PAUSE

13:25

Telenor

Gunnar Ugland - Head of Telenor Security Operations Center

14:00

CGI

Lena Marthinsen - Business developer Cyber Security

14:45

PAUSE

14:35

Netthandelen / Brandsdal Group

Dag Øyvind Godtfredsen - IT Director

15:05

IBM

Robby James Peralta - Business Partner Manager

15:30

Noroff

15:55

Avslutning

Sponsorer