I mars fylte CoWorx Kristiansand – byens gründerhus, fem år. Med en jevn flyt av medlemmer, og god støtte fra Innovasjon Norge, klarte de seg gjennom en hard høst som følge av pandemien.

CoWorx-artikkel.jpg

Fra venstre: Anette Nygård, Terje Klungland og Christine Wassengen er trioen som drifter CoWorx.

Med ny driv tok CoWorx fatt på 2021, og fremover er det mye spennende som skjer.

I august åpner CoWorx Hovden. Terje Klungland, daglig leder i CoWorx, ser at behovet for å kunne bytte arbeidsplass, både for gründere og vanlige arbeidstakere har vokst. – Dette har nok vært en av de positive konsekvensene av Covid 19, hvor mange har måttet sitte - og fremdeles sitter på hjemmekontor. Det å kunne komme seg ut, og bytte «stue» innimellom kommer bare til å bli mer og mer populært i årene som kommer. Selv når pandemien er over. Flere og flere bedrifter legger til rette for at deres arbeidstakere kan jobbe fra hvor de vil, sier Terje.

Hvorfor Hovden?

– Mange Sørlendinger har hytte på Hovden som de benytter seg mye av, spesielt i vinterhalvåret. Derfor ser vi muligheten for å kunne tilby nettopp en arena der hvor man kan jobbe fra. Med hele familien på hytta er det ikke alltid så enkelt å konsentrere seg om jobb. I tillegg tilrettelegger det for de som ønsker seg en langhelg, eller en hel uke for den saks skyld, på hytta. Når barna står i bakken i vinterferien, kan de voksne kjøpe seg et dagspass på CoWorx, og dermed få unnagjort en hel dags arbeid i fine omgivelser uten å måtte tenke på at oppvasken på hytta egentlig burde vært tatt. Samtidig får du muligheten til å bli kjent med andre i samme situasjon, og vi tror og håper at nettverket vil vokse seg stort slik det har gjort i både Kristiansand og Mandal, legger Terje til.

Har du medlemskap hos CoWorx Kristiansand, har du også tilgang hos både CoWorx Hovden og CoWorx Mandal. CoWorx ekspanderte i august 2018 og åpnet CoWorx Mandal noe som har vært en stor suksess. Nå er håpet at det samme vi vil skje på Hovden.

– Vårt største ønske er å tilrettelegge for både gründere og de som trenger et sted å jobbe fra. Vi føler vi er på god vei, og ser virkelig frem til å åpne dørene på Hovden for aller første gang 27. august, avslutter Terje.