- Vinneren har et stort kommersielt potensial, men også et enormt potensial til å bedre folkehelsen, sa Geir Bergskaug, administrerende direktør i Sparebanken Sør, før han avslørte vinneren under Digitalkonferansen.

appsens_innovasjonsprisen.png

Fra venstre; Geir Bergskaug, administrerende direktør i Sparebanken Sør, Tord Ytterdahl, CEO i AppSens og konstituert daglig leder Digin, Jeanette Tharaldsen. Foto: Kristian Thomassen

Prisen, som deles ut for sjette gang, er et samarbeid mellom Sparebanken Sør og Digin, hvor vinneren stikker av med heder, ære og en sjekk på 50.000. 

- Dette er en inspirasjon for oss til å fortsette det vi holder på med, responderte Tord Ytterdahl, CEO i AppSens.  

Smart hjerterytmesensor

AppSens har utviklet en smart hjerterytmesensor for tidlig deteksjon av hjerteflimmer.

- Hjerteflimmer er den vanligste hjerteforstyrrelsen. Det er også den farligste fordi den kan føre til hjerteslag. Et normalt hjerteslag er komplisert, det kan derfor være vanskelig å skille ut unormale slag og støy. Vi trener opp algoritmer og mater systemet med læringsdata og egne oppsamlede data for å detektere hjerterytmeforstyrrelser, forklarte Ytterdahl under pitchen. 

Stor konkurranse

Foto: Kristian Thomassen

Foto: Kristian Thomassen

AppSens møtte stor konkurranse fra de andre finalistene: Indico Systems, Semine og RSM Imagineering.

Indico Systems lager digitale løsninger for opptak, analyse, presentasjon og arkivering av avhør for politi- og justissektoren.

- Vår løsning eliminerer faren for at fysiske bevis kommer på avveie. Løsningen fører til besparelse av tid og penger, samtidig som det reduserer belastningen på miljøet, sa Stig Knutsen, CEO i Indico Systems under pitchen.

- Semine automatiserer hele regnskapsprosessen. Vi har rullet ut plattformen til 50 kunder i løpet av 2020. Vi er over den kritiske fasen. Nå skal vi ut i verden, sa Lene Diesen, CEO i Semine.

- Vi kommersialiserer en helt ny måte å pumpe på med Shield Pump System. Det er et unikt produkt som er 100% automatisert, forteller Fredrik Skøie, markedsdirektør i RSM Imagineering. 

Pumpen er allerede under testing i USA og har potensial til å revolusjonere hele skiferoljeproduksjonen. 

Vil stimulere til innovasjon

- Dette er en viktig pris for oss. Innovasjonsprisen er et verktøy til å stimulere til innovasjon i vår landsdel. Vi ser at kvaliteten på finalistene øker for hvert år. Jeg anser alle finalistene som verdige vinnere, og det har vært krevende for juryen å vurdere kandidatene, avslutter Bergskaug.

Juryen har bestått av Elisabeth Austad Asser fra Sparebanken Sør, David Simonsen fra Innovasjon Norge, Bjørn-Erik Aastveit fra Connect Norge, Inge Juul-Petersen fra Etablerersenter Arendal, Jeanette Tharaldsen fra Digin, Trond Madsen fra NHO Agder, Erik Tønnesen fra Skagerak Maturo, Terje Klungland fra Coworx og Christiane E. Skage fra Lister Nyskapning.