ErenCanpolat2.png

Navn: Eren Inan Canpolat

Alder: 42 år

Bosted: Kristiansand

Utdannelse: BSc. Electrical & Electronics Engineering

Arbeidsgiver: Sikri AS

Fartstid som utvikler: 17 år

Oppsett: Lenovo ThinkPad P1

Hvordan begynte du med koding?

Som barn var jeg fascinert av data og spillkonsoll. Første gangen jeg ble introdusert for koding var når vi lærte om QBasic på videregående skole. Jeg er utdannet som elektronikkingeniør. Programmering var bare en hobby fram til jeg begynte å jobbe med innebygd maskinvareutvikling, det var da jeg skiftet fra elektronikk til programmering på alvor.

Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg jobber med utvikling av mikrotjenester til Elements, Sikris Sak-Arkivsystem. Akkurat nå jobber jeg mest med eFormidling som sørger for meldingsutveksling mellom innbyggere, private og offentlige virksomheter. Slike løsninger gjør samarbeid og integrasjoner mellom ulike parter mye enklere. Det er tilfredsstillende å vite at det jeg utvikler bidrar til en bedre arbeidshverdag for mange.

Hva ønsker du å lære mer om fremover i jobben din? 

I dag bruker vi verktøy som Kubernetes, Helm, Prometheus og vår sky løsning er deployed til Azure Kubernetes Service. Dette synes jeg er spennende og ønsker å fordype meg mer rundt sky-arkitektur.

Hva liker du å gjøre utenom jobb?

Jeg liker å se på film. Det er mange perler i verdens kino. Jeg er så heldig at jeg deler interessen med kona mi. På lange mørke vinterkveldene tar vi igjen det vi har gått glipp av i løpet av sommeren. Om sommeren liker jeg å gå på skogsturer.

Har du noen tips til unge som ønsker å utdanne seg innenfor IT og utvikling?

To som er viktig, man bør alltid være klar for å lære noe nytt, og ikke la seg skremme av utfordringer. Hvis du finner tilfredsstillelse i å løse problemer, vil utfordringer bare gi deg glede. Og, som utvikler kan man jobbe i mange ulike industrier med ulike teknologier, f.eks spillutvikling, olje og gass, sikkerhet, innebygd programvare og web utvikling. Et så bredt utvalg gir oss frihet til å prøve nye ting og å velge type problemer vi er interessert i. Ikke begrens horisonten din til et bestemt område eller teknologi.