månedens utvikler2.png

Navn: Peter L. Oseland

Alder: 22

Bosted: Lillesand

Utdannelse: Videregående skole

Arbeidsgiver: Checkin

Fartstid som utvikler: 3 år

Oppsett: Macbook Pro (13-inch 2018)

Hvordan begynte du med koding?

Det var på ungdomsskolen jeg ble litt nysgjerrig på hvordan spill ble lagd. Da var jeg så heldig å ha en bror som drev med programmering å kunne sette meg på riktig kurs og svare på spørsmål jeg hadde.

Hva jobber du med akkurat nå?

Akkurat nå jobber jeg med front-end utvikling i React, Typescript og GraphQL på mange spennende prosjekter i Checkin. Det er alt fra påmeldingsskjema, oppsett av nytt event til en arrangementskalender-konfigurator som er designet av dyktige UX designere.

Hva ønsker du å lære mer om fremover i jobben din? 

Det er så mye å velge mellom, men noe av det neste er å sette seg inn i backend miljøet, og sammen med flinke kollegaer, videreutvikle en solid arkitektur for front-end prosjektene og få på plass gode test rutiner. Det er god variasjon i oppgavene.

Hva liker du å gjøre utenom jobb?

Det blir fort litt programmering utenom jobb også. Er alltid noe spennende man kan sette seg inn i, men når jeg ikke koder så liker jeg å trene, gå tur, se en god tv-serie og være i godt selskap med familie og venner.

Har du noen tips til unge som ønsker å utdanne seg innenfor IT og utvikling?

Gjør det fordi det virker spennende og gøy. Velg et felt innen programmering som du synes er ekstra spennende, fokuser på det og bruk noe av fritiden på hobbyprosjekter.