a6eba721-17cc-4d89-ace0-2a337576ff09.png

Navn: Cristina Torp

Alder: 26

Bosted: Grimstad

Utdannelse: Sivilingeniør ved UiA: bachelor i softwareutvikling og master i informasjonssystemer

Arbeidsgiver: Egde

Fartstid som utvikler: 2 år deltid, 6 mnd fulltid

Oppsett: Jeg bor fortsatt i en liten studentleilighet, så hjemmekontoret er ikke det helt store – en ekstra skjerm og min trofaste MacBook med M1-chippen.

Hvordan begynte du med koding?

I mine Tumblr-dager på ungdomsskolen begynte jeg å fikle med temaene til nettsiden min ved å endre på kildekoden med HTML/CSS og JavaScript. Det syns jeg var veldig gøy, og gjorde at jeg etterhvert søkte på dataingeniør ved UiA for å fortsette med softwareutvikling.

Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg jobber som konsulent hos Egde og startet i Skatteetaten på et moderniseringsprosjekt på merverdiavgift-området for et par måneder siden.

Hva ønsker du å lære mer om fremover i jobben din? 

Cyber security! Det synes jeg er superspennende. Jeg tok mange cyber security fag på IT-masteren min, og ønsker nå å få brukt den teoretiske kunnskapen i praksis.

Hva liker du å gjøre utenom jobb?

Jeg liker å lese, men det går mest i lydbøker så jeg kan gjøre andre ting samtidig – spesielt strikking. Ellers er jeg glad i brettspill, så det blir en del spillkvelder med venner og noe godt i glasset. Og som de fleste andre er jeg glad i TV, uansett om det er Netflix eller fotball som står på.

Har du noen tips til unge som ønsker å utdanne seg innenfor IT og utvikling?

Sommerjobber og deltidsjobber er gull verdt; utdanningen gir deg en verktøykasse, men en lærer så mye mer ved å få kodet i større prosjekter. Ikke vær redd for å søke «for tidlig», og ikke vær redd for å prøve og feile - det er sånn man lærer.