IMG-20210914-WA0002.jpg

Navn: Malin Milford

Alder: 28

Bosted: Arendal

Utdannelse: Bachelor i E-business

Arbeidsgiver: Dfind Consulting

Fartstid som utvikler: 4 år

Oppsett: Macbook Pro 16

Hvordan begynte du med koding?

Første gang jeg var borti koding var på videregående. Der hadde vi basic HTML + CSS. Det ga meg ikke spesielt med mersmak og jeg så heller for meg at jeg skulle jobbe med grafisk design på den tiden. En ting var at jeg var ikke spesielt flink i design. En annen ting var at jeg så at dette var et ganske snevert jobbmarked. Så etter videregående gikk jeg inn i tenkeboksen, tok et årsstudium i sosiologi, før jeg endte opp med å ta E-business på NITH/Westerdals (idag Høyskolen Kristiana).

Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg sitter hos Skatteetaten og jobber med deres moderniseringsprosjekt av merverdiavgiftsssystemet. Det høres kanskje ikke superspennende ut, men det er det! Det har vært veldig gøy og lærerikt å få være med på et helt nytt prosjekt fra starten av.

Hva ønsker du å lære mer om fremover i jobben din? 

Det er mye jeg vil lære mer om! Universell utforming er noe jeg synes er er spennende og skulle gjerne lært mer om. Andre ting jeg skulle gjerne lært mer om er ytelse og sikkerhet.

Hva liker du å gjøre utenom jobb?

Jeg går på spanskkurs og er svømmeinstruktør for innvandrerkvinner. Liker også å reise, så jeg håper det blir mulig å gjøre slik som før.

Har du noen tips til unge som ønsker å utdanne seg innenfor IT og utvikling?

Ikke heng dere opp i at koden skal være perfekt eller at man må kunne alt om et rammeverk/språk. Det går alltids an å refaktorere/ få innspill av andre i ettertid. Og selv erfarne utviklere googler enkle ting.