DIGITALKONFERANSEN 2018 ER NÅ AVSLUTTET.

Digitalkonferansen er et årlig arrangement hvor næringsliv, akademia og offentlig sektor kan komme og lære mer om aktuelle temaer innenfor digitalisering. Topp kvalifiserte foredragsholdere blir booket inn for å vise hvilke muligheter teknologien vil gi for nye forretningsområder.

Foredragsholderene vil dele sin kompetanse, erfaringer og hvilke muligheter som finnes. I tillegg vil du møte mange andre deltakere hvor du har muligheter til å bygge nye nettverk og business-relasjoner.

I samarbeid med Sparebanken Sør deler vi også ut vår årlige Innovasjonspris for beste nyskapende løsning der IKT inngår som et sentralt element.

Temaene for Digitalkonferansen 2018 var Internett of Things, Big Data og kunstig intelligens (AI). Det er stadig et økende fokus på Internett of Things, Big Data og kunstig intelligens, og måten å drive business på vil gjennomgå store forandringer på grunn av den enormt raske teknologiutviklingen.

 

Gled deg til neste år!

  • Sted: Clarion Hotel Ernst
  • Dato: 11. april 2018
  • Tidspunkt: Kl. 10.00 - 16.00
  • Medlemspris: 900,- eksl. mva
  • Pris ikke-medlem: 1800,- eksl. mva

Foredragsholdere i 2018

waterhouse.png

Torgeir Waterhouse

Direktør internett og nye medier, IKT Norge

Torgeir Waterhouse har en sentral rolle i den norske debatten om IT- politiske spørsmål, hvor han ofte er å se i det offentlige ordskiftet. Han har tidligere jobbet hos Forbrukerrådet, men jobber nå med IT-utfordringer fra bransjens ståsted. Waterhouse er også en ettertraktet foredragsholder og forfatter.

Harriet Wright.png

Harriet J. Wright

Forretningsutvikler IBM Watson og Internet of Things, IBM Norge

NB. Vi har dessverre fått et frafall fra én av foredragsholdere- Thomas F. Anglero på grunn av et uheldig fall som resulterte i seks brukne ribbein. Harriet Wright, som er en god erstatter, stiller i Thomas sitt sted.

Harriet er utdannet siviløkonom, men storslagen Star Wars fan og teknolginerd gjorde at hun valgte en karriere i IT-bransjen. Med en stor interesse for kunstig intelligens falt valget på IBM og Watson. Hun jobber idag med fokus på Watson og IoT og jobber sammen med IBM-partnere for å lage nye løsninger for Norge, som skal gjøre hverdagen vår bedre og oss mennesker mer effektive. På Digitaliseringskonferansen vil hun ta dere med på en reise inn i den kognitive era,  hvor IBM Watson, verdens mest avanserte kognitive system, muliggjør et nytt parnterskap mellom mennesker og datamaskiner.

frankw.jpg

Frank Wehus

Administrerende Direktør, Effera

Frank Wehus er adm. dir i Effera, og de satser i dag tungt innen AI og Big Data.

Med rådgivning og implementering av IOT løsninger til et stort antall «Blue chip Companies», har Effera etablert ett av Europas mest erfarne team.
Wehus vil snakke om praktisk anvendelse av IOT innenfor entreprenørbransjen og hvordan man ved å benytte IOT, AI og Big data kan etablere fremtidens byggeplasser. For å akselerer utviklingen og styrke en ledende posisjon har Effera inngått et strategisk samarbeid med Telia innenfor marked og teknologiutvikling.

morten2.jpg

Morten Goodwin

Associate Professor, Universitetet i Agder, CAIR

Morten Goodwin underviser til daglig om kunstig intelligens for bachelor-, master- og Ph.D-studenter og innehar vervet som nestleder for Centre for Artificial Intelligence Research.

Enorme fremskritt skjer innen forskningen og den praktiske nytten av kunstig intelligens. Kunstig intelligens er så kraftig at selv komplekse oppgaver automatiseres. Vi er midt i en automatiseringsrevolusjon skapt av kunstig intelligens som kommer til å effektivisere alt fra offentlig sektor til medisin. Å lykkes i en digital hverdag i rask endring er utfordrende. Det er ikke nok å bare henge med, vi må drive utviklingen fremover. Nøkkelen er et tett samarbeid mellom akademia og næringsliv.

catharinaNes.jpg

Catharina Nes

Fagdirektør, Datatilsynet

Catharina Nes er fagdirektør i Datatilsynet. Der har hun gjennom flere år hatt ansvar for å identifisere og analysere sentrale teknologitrender og deres betydning for personvernet. Nes har de siste årene særlig arbeidet med problemstillinger knyttet til stordatanalyse, kunstig intelligens og innsamling og bruk av personopplysninger til kommersielle formål. 

ChristianBengtson20180131.jpg

Christian Bengtson

Nordic Sales Executive, The Weather Company, an IBM Business

Christian Bengtson har arbeidet hos IBM siden 1997 og er i dag i stilling som Nordic Sales Executive i The Weather Company. The Weather Company ble kjøpt av IBM i Januar 2016. The Weather Company er også eier av The Weather Channel.

På Digitalkonferansen kan du få lære hvordan The Weather Company hjelper deres klienter med å ta bedre forretningsavgjørelser gjennom å forstå hvordan været har påvirket dem i fortiden, nåtiden og i fremtiden. 
The Weather Company driver en av verdens mest avanserte IoT plattformer for innhenting, analyse og distribusjon av vær- og trafikkdata.

hillestadkopi.jpeg

Jon Christian Hillestad

Direktør, Telia Bedrift, Telia

Hillestad har jobbet i Telia-systemet siden 2007, både som direktør for prosjekt- og produkt i NetCom, teknologi i TeliaSonera Group, som teknisk direktør i Telia Norge og i sin nåværende stilling som leder for Telia Bedrift.

Norge har kommet et godt stykke på vei inn i den digitale tidsalder. Vi ligger i toppen på alle digitaliseringsindekser i EU og FN, og ingen er lenger i tvil om at digitaliseringen er det som i fremtiden skal gjøre norsk næringsliv konkurransedyktig for å skape økonomisk vekst og økt produktivitet. Men for mange selskaper er digitaliseringen en komplisert prosess og det er vanskelig å endre gamle – og tidligere suksessfulle – handlemønstre med noe nytt og usikkert. Telia står i sentrum av digitaliseringen og vil i foredraget "En rivende utvikling: - Henger du og ditt selskap med" fortelle hva de selv mener om utviklingen og hvordan andre kan bli med på deres reise.

Program

10:00 - 10:30

Registrering, kaffe, mingling

10:30 - 11:15

Torgeir Waterhouse, IKT Norge

11:15 - 12:00

Lunsj

12:00 - 12:25

Morten Goodwin, Universitetet i Agder/CAIR

12:30 - 12:55

Jon Christian Hillestad, Telia

13:00 - 13:25

Frank Wehus, Effera

13:25 - 13:45

Pause

13:45 - 14:10

Harriet J. Wright, IBM

14:15 - 14:40

Christian Bengtson, The Weather Company

14:40 - 15:00

Pause

15:00 - 15:25

Catharina Nes, Datatilsynet

15:30 - 16:00

Innovasjonsprisen

På slutten av årets Digitalkonferanse vil det bli en kort presentasjon av 3 finalekandidater for Innovasjonsprisen og direktør for Forretningsutvikling, Gry Moen i Sparebanken Sør, deler ut Innovasjonsprisen

Samarbeidspartnere