Digitalkonferansen 26.mars er avlyst etter vedtak om restriksjoner fra Kristiansand kommune. Det er innført forbud for alle arrangement med over 50 deltagere. 

Informasjon har blitt sendt ut via epost tidligere til alle som var påmeldt konferansen. Vi beklager for ulempene dette medfører. Send epost til service@digin.no ved spørsmål angående Digitalkonferansen.

Vi har aldri vært mer digitale - så hvordan tilpasser vi oss? Hvordan løser vi den enorme datatrafikken som er knyttet til internett? Under Digitalkonferansen 2020 skal vi se på innovasjon og trender, og hvilke muligheter det nye 5G nettet vil gi. Vi skal også høre fra selskaper som investerer i ny teknologi for å løse utfordringer innen klima og miljø, og hvordan AI brukes på tvers av bransjer. Vi gleder oss til en begivenhetsrik og spennende konferanse!

Nyskaping ved bruk av teknologi skjer også her på Sørlandet, og Digin og Sparebanken Sør setter fokus på dette gjennom den årlige Innovasjonsprisen som deles ut under konferansen. Vinneren av av Sparebanken Sør og Digin sin Innovasjonspris 2019 ble Optilift, og vi er spente på å se hvem som går av med seieren i 2020!

Vi gjentar suksessen fra tidligere! Rett etter konferansen blir det mingling i Skybaren fra 16:00-18:00 med god mat og drikke (alkoholfritt) - her kan du finne mange nye forretningspartnere. Dette er inkludert i billettprisen.

Påmeldingsrekord, strålende tilbakemeldinger og etablering av nye forretningsforbindelser er en god oppsummering for Digitalkonferansen som gikk av stabelen i 2019. Her er en smakebit:

  • Sted: Radisson Blu Caledonien Hotel
  • Dato: 26. mars 2020
  • Tidspunkt: Kl. 09.15 - 16.00
  • Medlemspris: 900,- ekskl. mva.
  • Pris ikke-medlem: 1800,- ekskl. mva.

Foredragsholdere

DK20_Eirik Norman Hansen.jpg

Eirik Norman Hansen

Konferansier og foredragsholder, Ekspert på digitalisering og teknologi

Konferansier

Eirik Norman Hansen er en ekte og oppriktig teknologioptimist. Han holder energiske og inspirerende foredrag om digitalisering, teknologi, kunstig intelligens og roboter. Eirik ble kåret til "Årets taler 2018" blant nesten 600 foredragsholdere på Talerlisten, og er utrolig dyktig til å inspirere og engasjere sitt publikum noe han vil gjøre under Digitalkonferansen. Som konferansier vil Eirik binde sammen konferansen med sin kunnskap og erfaring som både foredragsholder og konferansier, på en meget god og spennende måte.

Eirik er spesielt opptatt av hva teknologi betyr for oss mennesker, organisasjoner og samfunn og hvordan dette former verden nå og i tiden som kommer og hva dette vil bety for nettopp din bransje. Han har over 20 års erfaring som leder, rådgiver og forretningsutvikler, og har gjennom hele sin karriere jobbet med og for digitalisering og endring.

DK20_Thomas-Anglero_IBM.jpg

Key note speaker: Thomas Anglero

Nordic Director of Innovation, IBM Norge

Innovasjon og trender

Thomas F. Anglero er en spennende foredragsholder, som har et utrolig talent for å forklare komplekse teknologier på en enkel og lettfattelig måte for alle målgrupper. Han er en ekspert på kunstig intelligens og innovasjon. I 2017, 2018 og 2019 presenterte Thomas på mer enn 100 konferanser for over 50 000 mennesker. Thomas F. Anglero er direktør for innovasjon for IBM Norge. Han er en populær talsperson for IBM om innovasjon og teknologi i hele Europa.

IBM er blant de ledende innen leveranse av IKT-tjenester og programvare til offentlig og privat sektor, og selskapets virksomhetsområder omfatter blant annet analyse av store datamengder, nettskytjenester, samt sosiale og mobile løsninger.

DK20_1_1_Patrick Waldemar, Vice President Telenor Research.jpg

Patrick Waldemar

Vice President, Head of Technology i Telenor Research, Telenor ASA

Hvilke muligheter vil det nye 5G nettet gi oss?

Det hyper-tilkoblede samfunnet med revolusjonerende teknologi på 5G er snart en realitet. Det betyr et enormt antall ting koblet til nettet, høye hastigheter, minimale forsinkelser, økt pålitelighet og helt nye muligheter for bruk av nettet. Patrick Waldemar, som er vice president i Telenor og leder av Telenor Research skal gi oss et spennende innblikk i hvilke muligheter dette vil gi oss.

Patrick Waldemar begynte i Telenor i 2002 og er visepresident i Telenor Research. Han har mer enn 15 års ledererfaring og utdanning innen strategisk ledelse, strategisk markedsføring og informasjonsteknologi. Han har doktorgrad i telekommunikasjon fra NTNU og Master of Management fra Oslo Business School (BI). Han har erfaring fra forskning og utvikling innen telekommunikasjon og oljeindustrien, programvareutvikling og strategisk styringsarbeid. I løpet av de siste 7 årene har Patrick vært sjef for Telenors forskning på nettverksteknologier med fokus på 5G. Tidligere har han vært utviklingssjef i Canal Digital.

Telenor er et av verdens største mobilkommunikasjonsselskaper med virksomhet over hele verden, og landets største digitale tjenesteleverandør innenfor innhold-, telekommunikasjon- og datatjenester.

DK20_1_1_Peder_Naerboe_Bulk_Infrastructure.jpg

Peder Nærbø

Founder & Chairman, Bulk Infrastructure

Hvordan løser vi den enorme datatrafikken som er knyttet til internett?

Peder Nærbø er gründer og styreleder i Bulk Infrastructure, en ledende leverandør bærekraftig digital infrastruktur i Norden. Siden oppstart har selskapet bygget og utviklet mer enn 400 000 kvadratmeter industribygg - og har store ambisjoner for Norge som vert for internasjonale datasenter-tjenester. 

Sammen med Facebook og Google har Bulk Infrastructure bygget en transatlantiske fiberoptisk kabel (Havfrue) som strekker seg hele 720 mil lang mellom Norge og USA. Kabelen åpner The Nordic Gateway for behandling av verdensomspennende data. I Vennesla har Bulk bygget verdens største datasenterpark, N01 Campus, på fornybar energi tilrettelagt for et internasjonalt marked. Under foredraget vil Nærbø belyse ringvirkninge av å få et datasenter i regionen.

DK_Anne Mansson_amazon.jpg

Anne Månsson

Principal Business Development Manager Serverless and Application Integration, Amazon Web Services, Inc.

What is the secret formula that enables Amazon to continuously innovate at speed and scale?

This is one of the most common questions asked by our customers. Anne Månsson will share how Amazon thinks about innovation and how the way of working is operationalized across the global organization.

Anne has worked closely with several large companies in the Nordics, guiding them on their cloud and transformation journey. She is passionate about innovation and how AWS Cloud can enable customers to try out new ideas, bringing new services to the market and scale globally, fast and secure.

DK20_1_1_Siri Kalvig - Nysnø.jpg

Siri Kalvig

Administrerende direktør, Nysnø

Investere i selskaper som løser klimautfordringer

Siri M. Kalvig er meteorolog og har en doktorgrad innenfor offshore vind teknologi. Før Nysnø jobbet Siri som leder for forskningsnettverket for miljøvennlig energi ved Universitetet i Stavanger. Hun har startet flere bedrifter og jobbet aktivt med finans og oppstartselskaper innen miljøteknologi. Siri begynte sin karriere som værpresentatør på TV2. Sammen med TV2 etablerte hun det om etter hvert ble det internasjonalt ledende værvarslingsselskapet StormGeo.

Nysnø er et investeringsselskap eid av staten, som investerer i selskaper som løser klimautfordringer på en smart og lønnsom måte - som gir grobunn for ny, klimavennlig virksomhet og teknologiutvikling.

DK20_1_1_Lene_Diesen_Semine.jpg

Lene Diesen

Administrerende direktør, Semine

Visste du at et av Nordens raskeste programvareselskaper holder til på Sørlandet?

Plattformen SEMINE regnes i markedet som det initiativet som er kommet lengst innen automatisering av regnskapsfunksjonen. Lene Diesen kommer fra stillingen som viseadministrende i Microsoft og skal lede satsningen de neste årene. Lene har over 10 års erfaring i IT-bransjen både med nasjonalt og internasjonalt lederansvar. Hun har strategisk og operasjonell erfaring innen forretningsutvikling, salgsledelse og markedsføring fra ulike bransjer og har ledet vikrsomheter i sterk vekst og endring. 

 

DK20_1_1_Navreet_Kaur_FirstHouse.jpg

Navreet Kaur

Analysesjef og prosjektleder, First House

Digital rådgiver med First House-kompetanse: Dypere innsikt for høyere kundeverdi

Navreet Kaur er prosjektleder og analysesjef med ansvar for First House sin digitale satsning, Hastings. Kunstig intelligens (AI) brukes til å analysere enkeltsaker, omdømme, omtale, merkevare, m.m. First House benytter kognitiv Watson-teknologi for å sikre kundene tilgang til dypere innsikt og høyere produktivitet. Analysene blir mer presise. Dermed blir også anbefalingene mer treffsikre. Relevans er stikkord når forhold som holdninger, engasjement, posisjoner, gjennomslagskraft og endringsvilje skal kartlegges. Navreet jobber med å videreutvikle Hastings og teknologien bak, og bistår med å analysere resultater fra Hastings.

Navreet Kaur har en doktorgrad i anvendt statistikk fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), hvor hun også har jobbet som foreleser og førstelektor. Hun har en bred og variert bakgrunn fra både akademia og næringslivet, og har i tillegg en kunstnerisk bakgrunn som danser, koreograf og konferansier. Hennes styrke ligger i å forklare kompliserte temaer på en lettfattelig og engasjerende måte.

DK20_1_1_Rune_Hogga.jpg

Rune Hogga

Leder, Agder Energi Fleksibilitet

Fornybarbransjen står ovenfor en fundamental revolusjon.

Vi bruker stadig mer energi og vi bruker mer energi samtidig. Det utfordrer både strømnettet og den tradisjonelle verdikjeden vi har i dag. Ny teknologi er avgjørende for å sikre en sikker og bærekraftig utnyttelse av de ressursene vi har.

Agder Energi har sammen med Microsoft utviklet en teknologisk plattform som utnytter de ressursene som finnes og bidrar til et mer stabilt, smartere og effektivt strømnett. Teknologien dannet grunnlaget for selskapet NODES som i dag har pilotprosjekter i 10 Europeiske land. Rune Hogga leder utviklingen av nye forretningsmodeller og start-up selskaper i Agder Energi-konsernet og er i tillegg styreleder i NODES, Enfo og det Enovastøttede pilotprosjektet NORFLEX.

Agder Energi er Norges fjerde største energikonsern og omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi samt energitilknyttede tjenester i inn- og utland.

DK20_1_1_Gøril_UiA.jpg

Gøril Hannås

Viserektor for samfunnskontakt og nyskaping, Universitetet i Agder

UiA bidrar aktivt med forskning, utdanning og innovasjon for å løse samfunnets digitaliseringsutfordring og startet blant annet opp nye masterutdanninger i cyber security og i kunstig intelligens høsten 2019. Et helt nytt forskningsprosjekt som skal utvikle selvlærende roboter ved hjelp av dyplæringsalgoritmer er et annet eksempel.

Gøril Hannås er viserektor for samfunnskontakt og nyskaping på Universitetet i Agder. På konferansen vil hun snakke om hvordan IKT-utdanning på UiA skjer i tett samarbeid med arbeidslivet, og fortelle hvorfor endrings- og samarbeidskompetanse er sentralt når UiA utdanner eksperter innen informasjonssystemer, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og innen kunstig intelligens. Hun vil også vise hvordan UiA vektlegger IKT-kunnskap inn i de andre store utdanningene som helsefag, lærer, økonomi/ledelse og ingeniørfag.

Med doktorgrad i logistikk har Hannås omfattende bakgrunn fra akademia, ulike selskaper og offentlig sektor. Hun har også erfaring fra en rekke styreverv i ulike bransjer og virksomheter.

bergskau.png

Geir Bergskaug

Administrerende direktør, Sparebanken Sør

Sparebanken Sør og Digin deler ut sin årlige Innovasjonspris under Digitalkonferansen, hvor 3 finalekandidater som har tatt i bruk ny teknologi, presenterer seg. Vinneren kåres og prisen overrekkes av adm. dir. Sparebanken Sør, Geir Bergskaug.

Program

0915 - 0950

Registrering og mingling

Kom tidlig for en kopp kaffe og litt prat.

0950 - 1000

Velkommen

Introduksjon av konferansier Eirik Norman Hansen.

1000 - 1030

Key Note Speaker - Innovasjon og trender

Thomas Anglero, Nordic Director of Innovation, IBM Norge.

1035 - 1100

Hvilke muligheter vil det nye 5G nettet gi oss?

Patrick Waldemar, Vice President, Head of Technology Research hos Telenor. Hovedansvar for 5G hos Telenor.

1105 - 1130

Hvordan løser vi den enorme datatrafikken som er knyttet til internett?

Peder Nærbø, styreleder, grunder og største eier i Bulk Infrastructure. Har bygd stort datalagringssenter i regionen, andre steder i Norge og Danmark. Bulk er også medeier i stor fiberkabel fra USA til Europa, inkludert Norge. Hva betyr dette får regionen?

1130 - 1215

Lunsj

Vi nyter en bedre lunsj på Grenseløs restaurant i 1. etasje. Mingler og skaffer nye forretningsforbindelser.

1215 - 1240

What is the secret formula that enables Amazon to continuously innovate at speed and scale?

Anne Månsson fra Amazon Web Services vil dele hvordan Amazon tenker på innovasjon, og hvordan arbeidsmåten operasjonaliseres over hele den globale organisasjonen.

1245 - 1310

Investere i selskaper som løser klimautfordringer

Siri Kalvig, adm. dir. i Nysnø. Nysnø har fått kr 1,5 milliarder til å investere i ny teknologi som er med på å løse utfordringer innen klima og miljø.

1315 - 1340

Et av nordens raskest voksende programvareselskap holder til i Kristiansand

Adm. dir. Lene Diesen i Semine forteller hvordan de ved hjelp av kunstig intelligens har kunnet vokse slik og skapt konkurransefordeler for sine kunder.

1340 - 1400

Pause

Vi strekker på beina, litt kaffe, frukt, snacks og mingling.

1400 - 1425

Hvordan bruke AI i kommunikasjonsbransjen?

Navreet Kaur, Analysesjef og prosjektleder for First House digitale satsing, Hastings. Hun beskriver hvordan kunstig intelligens brukes til analyse av enkeltsaker, omdømme, omtale, merkevare m.m.

1430 - 1455

Fornybarbransjen står ovenfor en fundamental revolusjon

Leder Agder Energi Fleksibilitet, Rune Hogga er leder for utviklingen av nye forretningsmodeller og start-up i Agder Energi konsernet. Også styreleder i Nodes som vi får høre mer om her.

1500 - 1525

Hvordan bidrar UiA med forskning, utdanning og innovasjon for å løse digitaliseringsutfordringen i samfunnet?

Viserektor for samfunnskontakt og nyskapning, Gøril Hannås.

1530 - 1555

Utdeling av Sparebanken Sør og Digin sin Innovasjonsprisen

3 finalister får presentere seg. Vinneren kåres og prisen overrekkes av adm. dir. Sparebanken Sør, Geir Bergskaug.

1555 - 1600

Avslutning og oppsummering

1600 - 1800

Mingling i Skybaren på Caledonien

Bli bedre kjent med andre konferansedeltakere og foredragsholdere. Unik mulighet for å bygge nye nettverk og ny business. I fjor fikk over 60% av deltakerne nye forretningsforbindelser på denne minglingen.

Servering av fingermat og drikke.

Samarbeidspartnere