Kunstig intelligens er nesten blitt som en religion – for enkelte. I samme åndedrag som vi diskuterer teknologien, snakker vi om politiske-, etiske- og eksistensfilosofiske spørsmål.

På årets virtuelle utgave av Digialkonferansen bryter vi opp mytene, og avgjør en gang for alle om kunstig intelligens vil lede oss mot en teknologisk frelse eller vil føre til dommedag. På årets konferanse kommer vi til å avmystifisere, samt presentere praktiske eksempler på kunstig intelligens her på Sørlandet. 

Passer ikke tidspunktet?
Dersom tidspunktet for konferansen ikke passer kan du se konferansen i etterkant - akkurat når det passer deg! Opptak av konferansen vil være tilgjengelig i etterkant for alle påmeldte.

 

Alle påmeldte til konferansen får tilsendt lenke tirsdag 20. oktober. 

 

  • Sted: Online Event
  • Dato: 21. oktober 2020
  • Tidspunkt: Kl. 14.00 - 16.00
  • Medlemspris: kr 190
  • Pris ikke-medlem: kr 290
  • Studentpirs: kr 100

Foredragsholdere

DK20_Eirik Norman Hansen.jpg

Eirik Norman Hansen

Konferansier og foredragsholder, Ekspert på digitalisering og teknologi

Konferansier

Eirik Norman Hansen er en ekte og oppriktig teknologioptimist. Han holder energiske og inspirerende foredrag om digitalisering, teknologi, kunstig intelligens og roboter. Eirik ble kåret til "Årets taler 2018" blant nesten 600 foredragsholdere på Talerlisten, og er utrolig dyktig til å inspirere og engasjere sitt publikum noe han vil gjøre under Digitalkonferansen. Som konferansier vil Eirik binde sammen konferansen med sin kunnskap og erfaring som både foredragsholder og konferansier, på en meget god og spennende måte.

Eirik er spesielt opptatt av hva teknologi betyr for oss mennesker, organisasjoner og samfunn og hvordan dette former verden nå og i tiden som kommer og hva dette vil bety for nettopp din bransje. Han har over 20 års erfaring som leder, rådgiver og forretningsutvikler, og har gjennom hele sin karriere jobbet med og for digitalisering og endring.

morten2.jpg

Morten Goodwin

Deputy director and professor, Universitetet i Agder, CAIR

Morten Goodwin underviser til daglig om kunstig intelligens for bachelor-, master- og Ph.D-studenter og innehar vervet som nestleder for Centre for Artificial Intelligence Research.

Enorme fremskritt skjer innen forskningen og den praktiske nytten av kunstig intelligens. Kunstig intelligens er så kraftig at selv komplekse oppgaver automatiseres. Vi er midt i en automatiseringsrevolusjon skapt av kunstig intelligens som kommer til å effektivisere alt fra offentlig sektor til medisin. Å lykkes i en digital hverdag i rask endring er utfordrende. Det er ikke nok å bare henge med, vi må drive utviklingen fremover. Nøkkelen er et tett samarbeid mellom akademia og næringsliv.

Ann Helen Moum_portrett.jpg

Ann-Helen Moum

Kommunalsjef digitalisering, Kristiansand kommune

Ann-Helen har ansvaret for digitalisering i Kristiansand kommune, landets femte største by og regionhovedstaden i Agder. Kommunen har som sin strategi å være en digital og innovativ kommune. 

Hun er medlem i KS Digitaliseringsutvalg og i tillegg leder hun arbeidet med å etablere en regionalt samarbeidsstruktur, Ett digitalt Agder, og er prosjekteier for Innovasjonspartnerskap i Agder.

Ann-Helen har lang ledererfaring fra både fra privat og offentlig sektor, inkludert flere år som banksjef og CCO. Hun har et brennende engasjement for organisasjonsutvikling og etikk i arbeidslivet.

Tonje Schei 2.jpg

Tonje Hessen Schei

Regissør, iHuman

Tonje er en prisvinnende regissør som har jobbet med uavhengig dokumentar siden 1996. I de siste 15 årene har hun fokusert på det eksplosive forholdet mellom mennesker og teknologi.

Tonje er regissør av iHUMAN  en film om hvordan kunstig intelligens forandrer livene våre, samfunnet og ikke minst framtida vår. iHUMAN hadde verdenspremiere på IDFA 2019, med Edward Snowden i panel (over Skype) etter filmen. iHUMAN skulle på kino i hele landet da Covid-19 stengte ned Norge, og etter en historisk rask slipp på on-demand plattformer, fortsetter filmen på internasjonale film festivaler digitalt.

Tonje har vært omtalt i nasjonale og internasjonale medier, blant annet BBC, CNN, The Guardian, Monocle, Vice, Wired Mag med flere.
Tonje er regissør og medeier i UpNorth Film, et uavhengig selskap som produserer dokumentarfilmer for alle plattformer nasjonalt og internasjonalt.

Program

1400 - 1415

Hyperadopsjon og eksponensiell utvikling - fremtiden er fantastisk!

Eirik Norman Hansen

1415 - 1430

AI – moralske refleksjoner

Ann Helen Moum - Digitaliseringssjef i Kristiansand Kommune

1430 - 14:45

Myten om maskinene

Morten Goodwin, Deputy director and professor ved CAIR, UiA

1445 - 1500

Den Nye Algoritmiske Verdensorden

Tonje Hessen Schei

1500 - 1530

Debatt med alle foredragsholdere

Ledet av Eirik Norman Hansen

1530 - 1600

Gründerpitch med prisutdeling

Sparebanken Sør og Digin sin Innovasjonspris 2020 skal deles ut i livestudio av administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug.

Samarbeidspartnere