DIGITALKONFERANSEN ARRANGERES 6. ÅR PÅ RAD - 26. MARS 2020.

Vi har aldri vært mer digitale - så hvordan tilpasser vi oss? Hvordan løser vi den enorme datatrafikken som er knyttet til internett? Under Digitalkonferansen 2020 skal vi se på innovasjon og trender, og hvilke muligheter det nye 5G nettet vil gi. Vi skal også høre fra selskaper som investerer i ny teknologi for å løse utfordringer innen klima og miljø, og hvordan AI brukes på tvers av bransjer. Programmet er fortatt under utvikling, og vi gleder oss til en begivenhetsrik og spennende konferanse. Følg med!

Nyskaping ved bruk av teknologi skjer også her på Sørlandet, og Digin og Sparebanken Sør setter fokus på dette gjennom den årlige Innovasjonsprisen som deles ut under konferansen. Vinneren av Innovasjonsprisen 2019 ble Optilift, og vi er spente på å se hvem som går av med seieren i 2020!

Vi gjentar suksessen fra tidligere! Rett etter konferansen blir det mingling i Skybaren fra 16:00-18:00 med god mat og drikke - her kan du finne mange nye forretningspartnere. Dette er inkludert i billettprisen.

Påmeldingsrekord, strålende tilbakemeldinger og etablering av nye forretningsforbindelser er en god oppsummering for Digitalkonferansen som gikk av stabelen i 2019. Her er en smakebit:

Flere foredragsholdere og program kommer.

  • Sted: Radisson Blu Caledonien Hotel
  • Dato: 26. mars 2020
  • Tidspunkt: Kl. 09.15 - 16.00
  • Medlemspris: Early Bird/ordinær: kr 630,-/900,- ekskl. mva.
  • Pris ikke-medlem: Early Bird/ordinær: kr 1260,-/1800,- ekskl. mva.

Flere foredragsholdere kommer

DK20_Eirik Norman Hansen.jpg

Eirik Norman Hansen

Konferansier og foredragsholder, Ekspert på digitalisering og teknologi

Konferansier

Eirik Norman Hansen er en ekte og oppriktig teknologioptimist. Han holder energiske og inspirerende foredrag om digitalisering, teknologi, kunstig intelligens og roboter. Eirik ble kåret til "Årets taler 2018" blant nesten 600 foredragsholdere på Talerlisten, og er utrolig dyktig til å inspirere og engasjere sitt publikum noe han vil gjøre under Digitalkonferansen. Som konferansier vil Eirik binde sammen konferansen med sin kunnskap og erfaring som både foredragsholder og konferansier, på en meget god og spennende måte.

Eirik er spesielt opptatt av hva teknologi betyr for oss mennesker, organisasjoner og samfunn og hvordan dette former verden nå og i tiden som kommer og hva dette vil bety for nettopp din bransje. Han har over 20 års erfaring som leder, rådgiver og forretningsutvikler, og har gjennom hele sin karriere jobbet med og for digitalisering og endring.

DK20_Thomas-Anglero_IBM.jpg

Key note speaker: Thomas Anglero

Nordic Director of Innovation, IBM Norge

Innovasjon og trender

Thomas F. Anglero er en spennende foredragsholder, som har et utrolig talent for å forklare komplekse teknologier på en enkel og lettfattelig måte for alle målgrupper. Han er en ekspert på kunstig intelligens og innovasjon. I 2017, 2018 og 2019 presenterte Thomas på mer enn 100 konferanser for over 50 000 mennesker. Thomas F. Anglero er direktør for innovasjon for IBM Norge. Han er en populær talsperson for IBM om innovasjon og teknologi i hele Europa.

IBM er blant de ledende innen leveranse av IKT-tjenester og programvare til offentlig og privat sektor, og selskapets virksomhetsområder omfatter blant annet analyse av store datamengder, nettskytjenester, samt sosiale og mobile løsninger.

DK20_1_1_Siri Kalvig - Nysnø.jpg

Siri Kalvig

Administrerende direktør, Nysnø

Investere i selskaper som løser klimautfordringer

Siri M. Kalvig er meteorolog og har en doktorgrad innenfor offshore vind teknologi. Før Nysnø jobbet Siri som leder for forskningsnettverket for miljøvennlig energi ved Universitetet i Stavanger. Hun har startet flere bedrifter og jobbet aktivt med finans og oppstartselskaper innen miljøteknologi. Siri begynte sin karriere som værpresentatør på TV2. Sammen med TV2 etablerte hun det om etter hvert ble det internasjonalt ledende værvarslingsselskapet StormGeo.

Nysnø er et investeringsselskap eid av staten, som investerer i selskaper som løser klimautfordringer på en smart og lønnsom måte - som gir grobunn for ny, klimavennlig virksomhet og teknologiutvikling.

DK20_1_1_Patrick Waldemar, Vice President Telenor Research.jpg

Patrick Waldemar

Vice President, Head of Technology i Telenor Research, Telenor ASA

Hvilke muligheter vil det nye 5G nettet gi oss?

Det hyper-tilkoblede samfunnet med revolusjonerende teknologi på 5G er snart en realitet. Det betyr et enormt antall ting koblet til nettet, høye hastigheter, minimale forsinkelser, økt pålitelighet og helt nye muligheter for bruk av nettet. Patrick Waldemar, som er vice president i Telenor og leder av Telenor Research skal gi oss et spennende innblikk i hvilke muligheter dette vil gi oss.

Patrick Waldemar begynte i Telenor i 2002 og er visepresident i Telenor Research. Han har mer enn 15 års ledererfaring og utdanning innen strategisk ledelse, strategisk markedsføring og informasjonsteknologi. Han har doktorgrad i telekommunikasjon fra NTNU og Master of Management fra Oslo Business School (BI). Han har erfaring fra forskning og utvikling innen telekommunikasjon og oljeindustrien, programvareutvikling og strategisk styringsarbeid. I løpet av de siste 7 årene har Patrick vært sjef for Telenors forskning på nettverksteknologier med fokus på 5G. Tidligere har han vært utviklingssjef i Canal Digital.

Telenor er et av verdens største mobilkommunikasjonsselskaper med virksomhet over hele verden, og landets største digitale tjenesteleverandør innenfor innhold-, telekommunikasjon- og datatjenester.

DK20_1_1_Navreet_Kaur_FirstHouse.jpg

Navreet Kaur

Analysesjef og prosjektleder, First House

Digital rådgiver med First House-kompetanse: Dypere innsikt for høyere kundeverdi

Navreet Kaur er prosjektleder og analysesjef med ansvar for First House sin digitale satsning, Hastings. Kunstig intelligens (AI) brukes til å analysere enkeltsaker, omdømme, omtale, merkevare, m.m. First House benytter kognitiv Watson-teknologi for å sikre kundene tilgang til dypere innsikt og høyere produktivitet. Analysene blir mer presise. Dermed blir også anbefalingene mer treffsikre. Relevans er stikkord når forhold som holdninger, engasjement, posisjoner, gjennomslagskraft og endringsvilje skal kartlegges. Navreet jobber med å videreutvikle Hastings og teknologien bak, og bistår med å analysere resultater fra Hastings.

Navreet Kaur har en doktorgrad i anvendt statistikk fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), hvor hun også har jobbet som foreleser og førstelektor. Hun har en bred og variert bakgrunn fra både akademia og næringslivet, og har i tillegg en kunstnerisk bakgrunn som danser, koreograf og konferansier. Hennes styrke ligger i å forklare kompliserte temaer på en lettfattelig og engasjerende måte.

DK20_1_1_Peder_Naerboe_Bulk_Infrastructure.jpg

Peder Nærbø

Founder & Chairman, Bulk Infrastructure

Hvordan løser vi den enorme datatrafikken som er knyttet til internett?

Peder Nærbø er gründer og styreleder i Bulk Infrastructure, en ledende leverandør bærekraftig digital infrastruktur i Norden. Siden oppstart har selskapet bygget og utviklet mer enn 400 000 kvadratmeter industribygg - og har store ambisjoner for Norge som vert for internasjonale datasenter-tjenester. 

Sammen med Facebook og Google har Bulk Infrastructure bygget en transatlantiske fiberoptisk kabel (Havfrue) som strekker seg hele 720 mil lang mellom Norge og USA. Kabelen åpner The Nordic Gateway for behandling av verdensomspennende data. I Vennesla har Bulk bygget verdens største datasenterpark, N01 Campus, på fornybar energi tilrettelagt for et internasjonalt marked. Under foredraget vil Nærbø belyse ringvirkninge av å få et datasenter i regionen.

Program kommer

Samarbeidspartnere